top of page

Integritetspolicy

Candy Babes värnar om din personliga integritet och strävar alltid efter att skydda din personuppgifter på bästa sätt och i enlighet med vår skyldighet enligt den nya dataskyddsförordningen, GDPR. Vi följer alla vid var tid gällande lagstiftning och regler för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig att förstå vilken slags information Candy Babes samlar in och hur dessa uppgifter används. Du godkänner hela denna policy och samtycker till Candy Babes behandling av dina personuppgifter i samband med köp på denna webbplats eller lämnande av uppgifter i annat ärende, till exempel till vår kundservice eller via chatten. 

Leda Godis HB, 969795-7737, Östra Madenvägen 9C, 174 53 Sundbyberg är personuppgiftsansvarig, PUA för behandlingen av dina personuppgifter för varumärket Candy Babes. 

1. Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en person som är i livet. Det kan röra sig om namn, adress och personnummer. Andra exempel på personnummer är din e-post adress, ditt telefonnummer eller din IP-adress när du survar på vår webbplats. 

2. Vad är behandling av personuppgifter? 

Med behandling av personuppgifter menas i princip allt som går att göra med personuppgifterna. Det kan til exempel vara att samla in, registrera, lagra, samköra eller skriva ut uppgifterna. På Candy Babes behandlar vi dina personuppgifter dels när du genomför ett köp på vår webbplats dels när du kontaktar vår kundservice via telefon, e-post eller chatt. 

3. Vilka personuppgifter behandlar Candy Babes?

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss eller som vi samlat in på webbplatsen genom cookies i syfte att admininstrera dina köp och fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund. Våra åtaganden kan vara leverans av avaror och kommunicerande av orderstatus, leveransavisering mm. De personuppgifter som Candy Babes behandlar är ditt för- och efternamn, e-postadress, köp- och betalhistorik, betalningsuppgifter, leveransadress, IP-adress, webbläsare, telefonnummer, kundnummer samt personnummer för dig som har enskild verksamhet. För privatpersoner sparar vi även personnummer vid köp. Geografisk information, inloggningsuppgifter samt enhetsinformation behandlas för alla kunder. 

4. Rättsliga grunder och lagringstider

De rättsliga grunder vår behandling av dina personuppgifter bygger på återfinns i våra köpvillkor, konsumentköplagen, distansavtalslagen och bokföringslagen. Lagringstiden för samtliga personuppgifter är tills vidare från ditt senaste köp och tills dess att du själv begär att avsluta kontot hos oss. Du kan också när som helst avregistrera dig som kund på vår webbplats. I samband med att du begär avslut av ditt konto raderas dina personuppgifter hos oss med undantag för vissa uppgifter som vi enligt lag har skyldighet att spara även efter avslutat relation, t.ex. betalningsuppgifter i enlighet med bokföringslagen.  

Dina personuppgifter sparas oavsett aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning. 

5. Särskilt om marknadsföring

Utifrån det rättsliga grundet för berättigat intresse lagrar vi din e-post adress i två år från ditt senaste köp, förutom för kommunikation gällande en order och leveransavisering, även för marknadsföring via nyhetsbrev. Behandlingen är nödvändig för att kunna tillgodose vårt berättigade intresse av att kommunicera personlig och relevant information och erbjudanden till dig. Du kan enkelt återkalla ditt samtycke till nyhetsbrev och marknadsföring genom att kontakta oss på e-postadress hej@candybabes.se eller avregistrera dig direkt i nyhetsbrevet i din mailkorg. Observera att vi aldrig kommer använda dina personnuppgifter för direkt marknadsföring, s.k. Direkt Reklam i brevlådan. 

6. Hur använder vi dina personuppgifter? 

Uppgifterna kan vidare komma att användas för att analysera köpvanor i syfte att förse dig med relevant information och marknadsföring samt för att förbättra vår webbplats, betallösningar och betalningsprocesser samt checkout-lösningar. 

Som privatperson och enskilt näringsidkare kan ditt personnummer behandlas i samband med köp på uppdrag av eller på grund av krav från betalnings- och kreditföretag som behöver detta i kreditupplysningssyfte. Vi använder de vanligaste betalsätten via kort genom Strips eller via Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation särskilt med Klarna i samband med utcheckning, för att Klarna ska hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas i enlighet med Klarnas egen dataskyddsinformation.  

Om hela eller delar av Candy Babes verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare. 

Candy Babes använder Googles annonstjänster. Du kan se mer information om Googles insamling, delning och användning av data på den här sidan

7. Hur skyddar vi dina personuppgifter?

För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder. Vi har implementerat säkerhetsrutiner och tekniska såväl som organisatoriska åtgärder för att skydda din uppgifter t.ex. genom certifieringsteknik för webbläsare. Vidare har vi vederbörliga brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tilgång till nätverket. 

8. Tillgång till, uppdatering och korrigering av dina personuppgifter

Du har, enligt gällande personuppgiftslagstiftning, rätt att en gång per kalenderår gratis få besked om vilka personuppgifter som behandlas om dig, oavsett hur dessa har samlats in. Om du vill ha en sådan information ska du lämna en skriftlig begäran till oss. Begäran ska enligt gällande personupgiftslagstiftning skickas in underskriven av dig och i original format genom post till den adress som vid var tid anges på vår webbplats. Observera att din begäran inte kan göras per e-post, muntligt via telefon eller via vår chatt. 

Vi vill försäkra oss om att dina personuppgifter är korrekta och relevanta i förhållande till ändamålet. Om någon av dina uppgifter som du lämnar till Candy Babes förändras, t.ex. om du flyttar till annan adress eller om din e-post adress förändras, bör du uppdatera dessa även hos Candy Babes. Detta kan du göra genom att logga in på din kundprofil eller skicka de nya uppgifterna till oss per e-post till hej@candybabes.se

Du har rätt att när som helt beägra att dina personuppgifter rättas, blockeras eller raderas. 

9. Länkar på vår webbplats

På vår webbplats finns länkar till andra webbplatser. Denna Integritetspolicy gäller enbart Candy Babes webbplats. När du länkas till annan webbplats bör du läsa den personuppgiftspolicy som gäller för den sidan. Noter att Candy Babes inte tar ansvar för andra webbplatsers behandling av dina personuppgifter. 

10. Cookies

På vår webbplats, www.candybabes.se, använder vi så kallade cookies. En cookies, eller kaka på svenska, är en liten textfil som webbplatsen du besöker begära att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner. Cookies gör det även möjligt att ge dig riktade erbjudanden från andra webbplatser. 

Fördelarna med cookies är att vi kan göra det smidigt för dig att handla. Med hjälp av kakor kan webbplatsen då hålla reda på vilka varor du har lagt i din varukorg och används också vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du sist besökte vår webbplats. I den kaka vi använder sparas inga personuppgifter om dig. Registrerar du dig som kund lagrar vi givetvis dina uppgifter med hög säkerhet i vår krypterade kunddatabas, skyddad från insyn från obehöriga. 

Som besöker på vår webbplats kan du alltid neka cookies. Detta kan du ställa in i din webbläsares inställningar. Genom webbläsarens inställningar kan även tidigare lagrade cookies raderas. Mer information om detta hittar du hos respektive leverantör av webbläsare. Du kan också läsa mer om cookied på Post- och Telestyrelsens webbplats genom att klicka här. 

11. Eventuella ändringar av denna Integritetspolicy

Candy Babes förbehåller sig rätten att när som helt göra ändringar i denna Integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicy hittar du alltid här på www.candybabes.se. Om Integritetspolicyn innehåller ändringar som kan vara av avgörande betydelse för dig kommer Candy Babes att med rimlig varsel underrätta dig om detta. Ifall du inte godtar den ändrade Integritetspolicyn har du rätt att säga upp din relation med Candy Babes innan den träder i kraft. 

12. Kontaktuppgifter till personuppgiftsansvarig, PUA

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om hu vi behandlar dina personuppgifter, denna Integritetspolicy eller om du vill begära ett registerutdrag. 

Leda Godis Handelsbolag

Östra Madenvägen 9C

174 53 Sundbyberg, Sverige

E-post: hej@candybabes.se

Telefon: 08-414 001 15

Org.nummer: 969795-7737

bottom of page